Премиерът в оставка на България участва във важно международно събитие в

...
Премиерът в оставка на България участва във важно международно събитие в
Коментари Харесай

Борисов онлайн в среща на върха

Премиерът в оставка на България взе участие във значимо интернационално събитие сега. Започна онлайн присъединяване на министър-председателя в оставка Бойко Борисов в Социалната среща на върха в Порто, която е кулминационна точка на Португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Във фокуса на форума ще бъде определянето на европейската стратегия за идващото десетилетие, която да подсигурява, че европейската общественост се изправя пред провокациите на сегашното и бъдещето без никой да бъде зарязан.

Планът за деяние, показан от Европейска комисия през март 2021 година, предлага редица начинания и определя три съществени цели, които би трябвало да бъдат реализирани в цяла Европа до 2030 година

Според първата от начертаните цели най-малко 78% от популацията на възраст 20-64 година би трябвало да бъде в претовареност до 2030 година, според втората - най-малко 60% от всички възрастни лица следва да вземат участие в образование всяка година. В тази връзка се изисква най-малко 80% от лицата на възраст 16-74 година да имат цифрови умения и да се понижи делът на отпадналите от просветителната система.

Третата цел на Европейска комисия предвижда броят на лицата в риск от беднотия или обществено изключване да бъде понижен с минимум 15 млн. души до 2030 година

Премиерът Бойко Борисов ще вземе присъединяване в панела за умения и нововъведения. В него българският министър-председател ще застъпи позицията, че бързото нахлуване на цифровите технологии, икономическата промяна и демографските промени са фактори, които оказват значително въздействие върху развиването на пазара на труда, работните места и уменията.

В Порто ще се организира и неофициалната среща на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз, която ще продължи с работна сесия на водачи в събота.

Държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейски Съюз ще обсъдят по какъв начин да бъде даден мощен политически подтик на Европейския обществен дирек и неговото използване.В рамките на неофициалното съвещание на Европейския съвет на 8-и май ще бъде призната Декларация от Порто за общественото измерение на Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР